Egyéb tudnivalók, észrevételek:

 

Kedves Vendégek! Előre egyeztetett érkezéskor, a személyes találkozás első helyszíne, a várost átszelő, négysávos (25-ös út) mellett, az Északi-Lakótelepnél (Csebokszári lakótelep) lévő második, Kerecsend felől érkezve a menetirány szerinti jobb oldalon található SHELL BENZINKÚT  parkolója, ami a Tesco üzletlánc mellett található

                                                                 vagy aváros másik részén, a várost átszelő, négysávos (25-ös út) mellett Kerecsend felől érkezve a menetirány szerint jobb oldalon a Citroen szalon mögött, fentebb lévő  PENNY MARKET parkolója.

 

Itt találkozunk és innen kísérjük ki a vendégeket Várkútra, az Erdei Tanyához.

 

 

 

Bár az Erdei Tanya egész évben fogadja a vendégeket, az ajánlott üzemeltetési időszak: március 1. - től október 31. - éig tart! A téli időszakban, erősen csapadékos időszakban, különösen nagy hó esetén, a biztonságos megközelítés érdekében, a hólánc minden kerékre erősen ajánlott!!! 

Téli pihenés esetén mindenképp előre tájékozódjon, és konzultáljon az üzemeltetővel! Az üzemeltető 2 pár hóláncot tud biztosítani igény szerint:

( 125x15, 135x14,  140x13, 145x13, 150x12, 155x12, és

  155/70x13, 155/65x14, 155/70x13, 155/65x14, 165/60x13, 165/65x13,

  165/60x14,  185/55x13, 165/70x12, 175/70x12 )

 

  

Induláskor mindenki hozzon magával hálózsákot és plédet. Igény szerint van a házban ágynemű-huzat és pléd is, de a hidegebb hónapokban előfordulhat, hogy mindez kevésnek bizonyulhat!

 

 

Üdülési csekket sajnos nem tudunk elfogadni!!!

 

 

Kapcsolattartás céljából, a Vendégek mindig adjanak meg biztos elérhetőségi forrást!

 

Túrázáskor, ha a vendégek nekivágnak a házak felletti vége-láthatatlan hegyeknek, erdőknek, mindíg jól készüljenek fel az útra. A szükséges és elégséges felszereléseket gondosan tartsák maguknál. Kevésbé tapasztalt túrázók segítséget kérhetnek a szomszédos túristaház gondnokaitól!

 

Mobiltelefon / iránytű / navigációs készülék mindig jó ha kéznél van!

 

Várkút a Bükki Nemzeti Park területén fekszik. Az itt lévő állatvilág meglehetősen színes és sokrétű. A Hárs-kőris sziklaerdők és a sűrű karszt-bokorerdők, árvalányhajak apró és nagyvadak otthonát képezi. A rókától, az őzig, szarvasig a vaddisznócsoportonok át, igazán ritka madarakig, szinte minden élőlény megtalálható. A köves utakon sokszor találkozhatunk szarvasbogarakkal, erdei siklókkal és még foltos szalamandrával is. A madárvilág összetettsége mutatja, hogy a Kerecsensólyom (Turulmadár) és az UHU is megszokott látogató a csendesebb időszakokban. Némely kis házikókba pedig előszeretettel fészkelnek be az erdei és az ezüst pelék. Hosszabb időtöltés mellett egyik-másik élőlénnyel biztosan találkozik az ide látogató...

 

A környékbeli látnivalók is igen változatosak. Kilátók, túristapihenőhelyek, II. világháborús emlékek, fennsíkok, rengeteg forrás,  és kisebb barlangok színsítik a környéket, melyekben akár éjszakára is meg lehet pihenni. (Toldi kunyhó, Cserepeskői barlang )

A környékbeli falvak szintén sok érdekes, népi jellegű látnivalóval, borkóstolóval, gyógyfürdőkkel stb. és  hangulatos programokkal várják a kíváncsi vendégeket. (Ajánlat: Noszvaj, Bogács  illetve Eger megyei jogú barokk város)

 

 

Menüdoboz
Diavetítő